NPC, dag 5

Folâtre 1
Op 5 november was de 5de speeldag van de NPC. we moesten thuis tegen de koploper MIDI. Mirjam was verhinderd. Met Bram van Zuidam en Bert vd Velden er voor het eerst er bij werd er een mooie onverwachte overwinning behaald. Met zeer spannende en lange partijen werd de eindstand 6-2.

Leen

Folâtre 2
We vonden het allemaal tijd om weer wat punten te pakken vandaag. Dat moest dan in Den Haag tegen het vlaggenschip van DGW gebeuren. We kwamen ook dichtbij… helaas werden enkele partijen na een ruime voorsprong alsnog verloren. De eindstand kwam daardoor uit op een 5-3 verlies. Dat had net zo goed andersom kunnen zijn… Maarja, daar koop je niets voor. Volgende keer beter!

Gertjan

Folâtre 3
Zaterdag 5 november. Vier teams waren actief bij Fôlatre. Folatre 3 mocht de krachten meten met Vlaardingen 3. De start was droef voor Fol. 3: geen winstpartij. En dat lag echt niet aan de sfeer, want die was gezellig. Waar dan wel aan, was het onderwerp van gesprek in de pauze.

Vol nieuwe energie de tripletten en de resterende doubletten gespeeld. De einduitslag was 5 – 3 voor Vlaardingen 3. Gefeliciteerd. Wij verheugen ons op de tegenontmoeting.

Janny

Folâtre 4
Tegen hekkensluiter Grand Cru dacht Folatre 4 even een overwinning te behalen. Maar dat liep even anders. Geen moment kwam de helft van het team in hun spel en was de overwinning nog terecht ook. Na de eerste doubletten ronde was het 2 – 1 voor Grand Cru, dat zette zich voort in de volgende tweede speelrondes. De ene helft won wel de andere helft niet, dat resulteerde in een 5-3 nederlaag.

Reden voor de coach om te bedenken dat er de komende weken misschien meer gemengd moet worden. Om tot een beter resultaat te komen. Voorlopig zijn we een maand vrij en moeten we maar eens brainstormen wat er beter kan.

Bert van der Quast 

Folâtre 5
Winst van Folâtre 5 in Hoek van Holland
Zaterdag 5 november. De uitwedstrijd Folâtre 5 tegen PV Markeer 2.  Op naar Hoek van Holland dus. Lang niet geweest. Gerard kiest de oude (toeristische) route langs de Maasdijk, maar die blijkt tegenwoordig iets anders te lopen. Toch arriveren we ruim op tijd bij PV Markeer. Een bijzonder hartelijk welkom wacht ons. Aardige mensen bij wie het speelplezier voorop blijkt te staan. De kleine hal ziet er bijzonder uit door de vele landenvlaggen die bovenin de ruimte hangen. De paar beschikbare banen zijn breed en lijken strak en vlak met weinig grind, maar al tijdens de eerste serie doubletten blijkt dat verraderlijk. Rare bokkesprongen en snel, dus moeilijk om de boule dicht op de but te krijgen. Het levert toch een kleine voorsprong op: 1-2, want Gerard Vijverberg + Harry Docter en Gerard ten Velde + Martin Remmerswaal weten hun partij ruim naar zich toe te trekken. Rino + Willem lukt het helaas niet.

Jan en Anita komen nog niet aan bod en kunnen zich rustig en een beetje kouwelijk langzaam voorbereiden op de tripletten serie. Maar dat blijkt niet te helpen. Samen met Gerard ten Velden leggen ze het af tegen de toppers van PV Markeer. De andere tripletten partij van Harry, Martin en Gerard Vijverberg wordt met duidelijke overmacht gewonnen en zo staat het 2-3.

Ook in de beslissende serie doubletten zit het Anita + Jan niet mee, maar Rino Huijser + Gerard ten Velden en Martin Remmerswaal + Willem Roodenburg zorgen er voor dat de winst toch bij Folâtre terecht komt met 3-5. De gebruikelijke afzakker na afloop is daarom weer heel gezellig en ondanks het gemis aan de bijna spreekwoordelijke bitterballen blijkt het weer een heerlijke speelmiddag. Ook al omdat Anita weer voor de nodige alternatieve fourage heeft gezorgd! Uiteindelijk best wel vlug klaar en net vóór donker weer thuis.

Jan van der Burg