NPC, dag 6

Folâtre 1
Celeritas 1- Folatre 1
Op de lastige banen werd er na 2 rondes op achterstand gestaan te hebben de laatste ronde toch nog een punt uit het vuur gesleept. 4-4 werd het in het verre Alkmaar.

Leen

Folâtre 2
Op zaterdag 19 november 2022 moest team 2 naar Middelburg om aldaar tegen het gelijknamige team 1 te spelen. Mijn vriendin Wil wilde aanvankelijk mee, maar ik heb haar ervan kunnen overtuigen dat het er erg koud zou zijn, immers de verwarming mocht van de bond in de hal op minimaal 10 graden. Dit was ook doorgedrongen in Middelburg. Zowel in de hal als in de kantine was het aan de zeer frisse kant. In de kantine was het wel iets minder koud. De twee aanwezige dames, Anja en Edith, hadden het zichtbaar heel koud bij tijd en wijle.

Na respectievelijk 1 uur en 3 kwartier en 1 uur en 20 minuten rijden, kwamen we ongeveer gelijktijdig aan in Middelburg. Om 12.00 uur werd er gestart en we kwamen er al snel achter dat het zogenaamde snelle banen waren. De boules rolden ver door. Alleen Willem en Leaf wonnen knap hun eerste wedstrijd, de andere twee doubletten moesten wennen aan de banen.

Toen kwam de ommekeer. De tripletten werden beiden gewonnen in twee zenuwslopende partijen, maar we stonden 3-2 voor met uitzicht op zijn minst een wedstrijdpunt.

De doubletten partijen begonnen en na een hele goede wedstrijd van Hans en Roel (13-0), hadden we in ieder geval al een punt binnen en dat tegen de nummer 2 van de poule. Willem en Leaf konden het helaas niet redden deze keer, maar het doublet van Piet en Hilbrand zorgden voor de overwinning. Dit hebben we even gevierd met een drankje en bitterballen en om half zes zijn we weer in het donker naar huis gereden. Al met al een gedenkwaardige zaterdag en Bram nog bedankt voor het invallen.

Groetjes, Roel

Folâtre 3
Op deze koude dag werden we hartelijk welkom geheten door Grand Cru. Het was wel opvallend. Er waren 4 teams in het blauw aan het spelen. En blauw is in de schilderkunst een koele kleur, dus dat paste heel goed bij de temperatuur in de hal. Je moest flink in beweging zijn om warm te blijven. In de kantine kon je weer heerlijk op temperatuur komen.

De kleur blauw straalt rust, evenwicht, harmonie, orde en wijsheid uit. En al deze kwalificaties waren merkbaar deze middag, de wedstrijden werden sportief gespeeld.
Helaas voor ons net geen gelijkspel. 

Janny

Folâtre 4
Folâtre 4 genoot vandaag van een vrije dag.

Folâtre 5
We spelen vandaag thuis tegen de koploper van onze poule, het vierde van Grand Cru. Gerard V heeft al aangegeven dat hij helaas maar 2 rondes mee kan doen, dus we beginnen in ieder geval compleet. Gerard ter V en Rino zitten de eerste ronde doubletten op de bank en kunnen genieten van de eerste partijen.

Harry en Gerard V behalen als eerste een redelijk eenvoudige overwinning met 13-3. Anita en Jan kunnen na een iets langere strijd ook een winstpartij op hun conto bijschrijven van 13-7. Ook Martin en Willem hebben wat langer nodig om hun wedstrijd uiteindelijk te winnen met 13-9. De kop is eraf en we zijn goed begonnen.

Bij de tripletten spelen Rino, Anita en Jan samen en behalen als eerste weer een overwinning met 13-3. Gerard ter V, Gerard V en Harry kunnen uiteindelijk ook hun wedstrijd winnend afsluiten met 13-7. Met een voorsprong van 5-0 zijn we natuurlijk gebrand op een totale overwinning, dus op naar de 2e ronde doubletten.

Jan zit deze ronde op de bank. Helaas is de wedstrijd van Martin en Willem van korte duur. Zij verliezen met 1-13. Gerard t V en Rino kunnen daar gelukkig een overwinning met 13-1 tegenover zetten. Gelukkig kunnen Anita die samen met Harry speelt, hun laatste wedstrijd ook met een overwinning afsluiten. Anita gooit in de laatste mene haar eerste boule op de but, waarop de tegenstanders alle 6 hun boules volledig stuk gooien. De eindstand van deze partij is daardoor 13-4. Een prima afsluiting van een sportief en vooral gezellige middag boulen.

Rino.