NPC, dag 8

Folâtre 1
Met 2 partijen verloren met 13-12 verliest Folatre 1 met 6-2 van PUK 2. Het had dus ook 4-4 kunnen zijn.

Folâtre 2
Duidelijk een off day voor ons team. In de koude hal met onvoorspelbare banen van Gouda verloren we met 8-0 van Nederlek 1.

Folâtre 3
Rond 10.40 uur werden we (Jan en Harry) door Gerard opgehaald en rond 11.30 uur waren we ter plaatse. Het complete team was aanwezig !! Alweer de 8e NPC wedstrijd.

Deze club uit IJsselstein heeft geen eigen binnen locatie en zij  spelen hun thuiswedstrijden In Nieuwegein aan de Galecopperzoom. Als je eraan komt bekruipt je direct het gevoel van een kale slecht onderhouden buitenruimte en speelhal met ook nog eens slechte verwarmingsmogelijkheden. Ik begrijp nu waarom de NJJB de gewenste speeltemperatuur van 15  verlaagd heeft naar 10 . Wat een ongezellige koude hal die notabene eigendom is van de NJJB. Dat moet toch beter kunnen.

Wat ik nog steeds erg vreemd bij de JdB is dat men niet welkom wordt geheten en je niet weet wie nu de tegenstanders zijn. Is dit typisch iets voor de Petanque sport? Dan toch maar een bakkie koffie die ik niet te pruimen vond en we gingen snel inspelen. Dat was nodig omdat het toch een lastige baan bleek. 

De thuiswedstrijd hadden we met 6-2 gewonnen, maar Cercle de Petanque bleek goed voorbereid met twee heel andere speelsters en ze plaatsen de boules met het nodige geluk vaak heel goed. De eerst drie doubletten leverde helaas maar 1 punt op, dus een achterstand van 2-1. 

Vol goede moed begonnen we aan de tripletten. Helaas kregen we geen grip op het juist spelen van de boules en misschien was het verstandig geweest om een wissel toe te passen. Dat is iets, wat er bij ons nog niet inzit. Zo’n wissel moet je misschien toepassen bij een aardige achterstand, maar moet van de spelers zelf komen. Ikzelf heb het deze competitie gedaan en dat pakte goed uit. Enfin de achterstand van 4-1 moesten we in de doubletten goed maken.

Jack en Willem kwamen op achterstand van 8-4 . Ze besloten te wisselen en Willem ging plaatsen. Dat liep als een trein (mijn complimenten) en ze bogen de achterstand om met een laatste prachtige carreau van Jack (altijd iets om trots op te zijn) en dit betekende het 13e punt. Stand 4-2. Helaas verloren Martin en Jan op het nippertje en was de stand 5-2. Harry en Gerard wonnen met 13 – 11 na een spannende finale. Eindstand 5-3

De volgende keer moet het beter in de thuiswedstrijd tegen ABA en misschien toch een wat evenwichtige opstelling verzinnen. Het was weer een leerzame dag met een dure afdronk. De huiswijn per fles bij de Lidl was goedkoper dan een glas op deze locatie. Vandaar dat iedereen zo snel naar huis ging. Deze prijzen zijn wij niet gewend. Bij de meeste JdB clubs zijn alle consumpties een stuk goedkoper. Wat je blijft herinneren is: Wat was het koud in de hal.

Harry

Folâtre 4
Folatre 4 tegen Grand Cru 4. In de eerste ronde doubletten wonnen we alle drie de wedstrijden zodat we met goede moed aan de tripletten begonnen. Ook deze werden gewonnen zodat we de overwinning na twee ronden al binnen hadden.

In de laatste ronde haalden we twee overwinningen en redde Grand Cru de eer door een wedstrijd te winnen. Alles bij elkaar een mooie 7- 1 overwinning. De volgende ronde zijn we vrij en op 3 februari spelen we thuis tegen Zoetermeer.

Aad Tas

Folâtre 5
In een leuke wedstrijd tegen Vlaardingen 4 hebben we met 6-2 een ruimschootse overwinning behaald. Een meerderheid van ons team stak in goede vorm, dat was de basis van de overwinning.

De paar die liepen te schutteren (klootviolen tegenwoordig), die speelde nog wel zodanig, dat de overwinning niet in gevaar kwam.

Ook de derde helft was zeer gezellig en kijken we terug op een sportieve gezellige speelmiddag in de NPC. Lekker doorgaan zo.

Bert van der Quast.